Předchozí fotka
Další fotka

Novinky

Článek v magazínu Pařížská Street Až budete zítra, jako každou sobotu nakupovat v obchodech v Pařížské ulici a budou Vám nabízet tento časopis, rozhodně ho neodmítejte! Najdete tam hezký osmistránkový článek o naší firmě a našich hodinkách! Budete tak mít možnost se seznámit s posledními novinkami z naší dílny!
Retrone i.e. Inicializační série modelu Retrone - hodinek jejichž název je inspirován retrospektivním stylem hodin regulátorového typu a zároveň retrográdním mechanismem minutové ručky. Strojek těchto hodinek - kalibr PB22 využívá podobné technické řešení jako nejprestižnější hodinky z kolekce Prokop & Brož - model František Kupka l.e. Celý článek
Truason - zakázkový solitér na bázi Jednoručky

Truason

Unikátní hodinky, odvozené ze základního modelu Classic Jednoručka. Ten byl výrazně modifikován v oblasti grafiky číselníku a designu ručky, která má oproti standardní verzi lupy hned dvě. Grafika číselníku byla navržena s ohledem na přání zákazníka, promítnout do ní kruhové znaky, reprezentující trojici jeho synů. Ty jsou rozmístěné po 120° a obsahují kromě monogramů i křesťanskou symboliku. Celkovou kompozici dotváří poloskelet strojku PB12HS, který se od standardu liší technickým provedením i modrou metalizací všech můstků.

Václavské náměstí 10

Stěhování na Václavské náměstí 10, Praha 1, 2. patro

Touto zprávou informujeme o našem přestěhování na novou adresu. Z Václavského náměstí 28 jsme se tak po dvou a půl letech přesunuli do nádherného stylově zrekonstruovaného domu na Václavském náměstí 10, kde jsme nalezli dostatečně reprezentativní prostory nejen pro prezentaci výsledků naší práce, ale i pro veškerou hodinářskou a zlatnickou výrobu.
. Věříme, že Vám tímto nabízíme příjemné kreativní prostředí, do kterého se budete rádi vracet, abyste s námi diskutovali Vaše originální nápady a náměty na další solitéry a privátní edice.

Spirála 85 l.e.

Spirála l.e. 85

Hodinky vytvořené podle ideového návrhu významného architekta a sklářského výtvarníka Václava Ciglera.

"Čas je permanentní událost plynutí a odvíjení. Čas je časoprostorová hodnota vyjadřující jednotlivé, po sobě jdoucí měrné jednotky. V pozemském vnímání se čas jeví jako lineární veličina. Jinak je tomu však v prostoru rozpínajícího se vesmíru, kde se čas projevuje prostorově do všech směrů.
Tento jev vyjádřili číňané už v minulosti znakem Jin - Jang, jehož oblé tvary prolínající svým pohybem kterýkoli fyzikálně podmíněný prostor, se stal inspirujícím podnětem i pro vyjádření našeho záměru - to jest k evokování času jako události obecně prostorové i když na ploše tak nepatrné, jakou je ciferník náramkových hodinek."
Citát Václava Ciglera

Retrone

Ke druhému výročí založení firmy Prokop & Brož její majitelé uvádějí na trh náramkové hodinky regulátorového typu s minutovou retrográdní ručičkou, která tak odkazuje na první představené hodinky nové značky, které jsou doposud vlajkovou lodí celé nabídky.

Celý článek
Židovské hodinky ALEF

První hodinky Prokop & Brož, které svým zpětným chodem vycházejí vstříc židovské komunitě, případně sběratelům hodinářských specialit.
Zvolené jméno ALEF není třeba vysvětlovat zasvěceným, pro ostatní však může být zajímavé vědět, že ALEF je název prvního písmene hebrejské abecedy a zároveň znak pro první hodinu. Židovské hodinky totiž používají pro značení hodin písmena abecedy a nikoliv čísla tak, jak je tomu obvyklé v naší kultuře.

Celý článek
Jednoručkové hodinky - specialita Martina Brože

Speciální jednoručkové hodinky byly ještě před érou značky Prokop & Brož takřka synonymem pro práci Martina Brože. Svým neokoukaným přístupem k danému tématu se vryl do mysli mnoha sběratelů a fanoušků hodinářské práce. Nyní je původní koncept prezentován v ještě vybroušenější podobě i pod společnou značkou Prokop & Brož. Hodinky jsou postavené na pouzdře Classic a zaujmou především do ručky integrovanou lupou se 1,3 násobným zvětšením. Za pozornost stojí i nový typ korunky, která ukazuje nový design i konstrukci této citlivé části. Je součástí rodiny celkem tří nových korunek, kde tato "G2 alias Brožova" saturuje potřebu korunek pro klasické hodinky. Její souputníci "G3 alias Prokopova" a "G4 alias Kubíkova" jsou určené pro modernější volnočasové a sportovní hodinky.

Celý článek
Skeleton

Již na přelomu listopadu a prosince jsme našim zákazníkům připravili dárek pod stromeček - skeletonizovaný strojek, vlastního designu i výroby. Náš nový kalibr s centrální vteřinovou ručkou má charakteristický design, který navazuje na styl prezentovaný Martinem Brožem ještě v době, kdy působil jako samostatný hodinář. Jeho prioritou vždy bylo: "Když odhalovat stroj, tak jedině s důrazem na maximální možnou viditelnost všech funkčních dílů a jejich vzájemných vazeb!" Z konstrukčně technologického hlediska je zajímavé, že veškerá skeletonizační práce je realizována na CNC strojích, takže kalibr je libovolně duplikovatelný. Výrobní lhůta strojku tak nijak nenaruší realizaci jakéhokoliv zákaznického solitéru či privátní série.

Projekt "X"

Projekt "X" je spojením základní designové filozofie značky Prokop & Brož s další novou technologií, kterou jsme v loňském roce ovládli. Naučili jsme se frézovat mikrostruktury pro plastické číselníky. Vyzkoušeli jsme si, že dokážeme s vysokou přesností frézovat reliéfy do hloubky 0,01mm, ale také jsme se dozvěděli, že při této hloubce reliéfu už se denní světlo rozkládá na duhu! Pro prezentovaný kus hodinek jsme zvolili optimální hloubku reliéfu, Takovou jakou již lidské oko reprodukuje mozku přesně dle záměru designéra. Na těchto hodinkách je možné pozorovat i specificky designované ručky - první ručky, vyrobené v našich dílnách! Otevřel se tak další prostor pro naši či zákazníkovu kreativitu.

Kompletujeme corporate identity...

Po signaci motýlových spon a korunek jsme nyní dotáhli ve stejném duchu i značení kožených pásků a originální hlavičky titanových šroubků. Za povšimnutí stojí fotografie zobrazující i vzor našeho originálního šroubováčku. Šroubky jsou navrženy tak, abychom je mohli použít jak pro fixaci víka hodinek (dvě různé délky 3,5 a 5mm), tak i do strojku (2mm). Na můstcích tak bude přímo viditelných 6 šroubků. Jejich význam je nejen dekorativní (řešení hlavičky ve stylu trojúhelníkové kompozice loga), bezpečnostní (zabraňují neodbornému vniknutí a zásahům do hodinek), ale i demonstrativní. Chceme ukázat míru detailů, do kterých dotahujeme náš design, stejně jako míru naší schopnosti realizovat vlastní přidanou hodnotu při výrobě strojků. V tomto směru se v brzké době můžete těšit na prezentaci nových můstků a základny.

Nové šroubky

Od 1.11.2013 budou naše nové hodinky osazovány originálními šroubky s vlastním designem hlavy, odkazujícím na naší logotypovou značku, používanou na řemíncích a korunkách.

Pro někoho zbytečný díl, pro nás důležitá součást celkového přístu-pu k designu hodinek! Šroubky ve třech rozměrových modifikacích budou použity pro většinu aplikací na strojku, ale i pro připevnění víka hodinek. Designem šroubků se snažíme vyjádřit míru našeho zájmu o každičký jednotlivý detail našich hodinek a dále posílit corporate identity značky Prokop & Brož. Poněkud pragmatičtějším důvodem speciálního designu hlavičky je snaha o znemožnění neodborných zásahů do hodinek.

Jediná akceptovatelná reklama!

Máme zásadu: Kvalitní zboží nepotřebuje reklamu, a proto jí neděláme! Ale každá zásada mívá i svou výjimku. Nejinak je tomu u nás. Ozdobili jsme firemní vozidlo rychlými pruhy a decentnějšími reklamními nápisy! ;-)

Celý článek
Nové logo

Pozornější si již všimli, že jsme v záhlaví vyměnili původní logo za nové, ale málokdo asi tuší, proč jsme k tomuto kroku přistoupili...

Celý článek
Prokop & Brož na Facebooku

Informujeme všechny naše příznivce o tom, že již máme aktivní facebookový profil společnosti.

Najdete ho na adrese:
www.facebook.com/prokop.and.broz

Budeme potěšeni, když ho navštívíte, stanete se jeho fanoušky a pomůžete nám ho dále rozvíjet.

Celý článek
Tisková zpráva ze dne 19.12.2012

Dne 19.12. se konala první tisková konference Prokop & Brož a zároveň představení prvních hodinek vlastní výroby. V detailu novinky je možné si přečíst shrnutí příjemného 3 hodinového setkání obou zakladatelů s ostatními partnery projektu a novináři.

Celý článek
Představení prvních hodinek

Dne 19.12. 2012 budou prezentovány první náramkové hodinky, které firma vyrobila - první kus z 12-ti kusové limitované série "František Kupka - Salon d'Automne Paris 1912" - odtud symbolické datum prezentace!

Celý článek
Top button